De brand die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag in een appartementencomplex in Poeldijk is vermoedelijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Het vuur ontstond in een berging op de begane grond waar een scootmobiel vlam vatte. De brand ging gepaard met veel rook, die zich onder meer via het trappenhuis en de liftschacht wist te verspreiden door het pand.

Vanwege de brand moesten 122 woningen ontruimd worden. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd. In eerste instantie werd gesproken van vier personen.

Veertig woningen raakten door de brand tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners zijn opgevangen in een verzorgingshuis of bij familie en vrienden.

In het gebouw is een negentienjarige man uit De Lier aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren en niet weg wilde gaan. De politie brengt hem niet in verband met de brand.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!