De politie heeft in een onderzoek naar een woningoverval in Deurne enkele honderdduizenden euro's ontdekt. De bankbiljetten lagen in een kluis die de overvallers over het hoofd hadden gezien.

Een echtpaar werd op 11 mei overvallen. De man en vrouw werden daarbij vastgebonden. De daders gingen er met een kluis vandoor, maar de grote hoeveelheid contant geld zat in een andere kluis.

Voor de politie veranderde het onderzoek naar de overval in een witwasonderzoek. Daarvoor heeft de politie maandagochtend een 49-jarige verdachte aangehouden. Hij is een familielid van het overvallen oudere echtpaar.

De aangehouden man uit Heerlen had een enorme hoeveelheid contant geld in het huis van het echtpaar ondergebracht. Volgens de politie passen de honderdduizenden euro's niet in het officiële inkomensplaatje van de man.

De politie vond in de woning van de verdachte nog eens tienduizenden euro's en een whiskey-collectie die volgens de politie een waarde heeft die de man zich niet kan veroorloven. Twintig dozen whiskey zijn in beslag genomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!