In een pand aan de Molenstraat in Roosendaal is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. Een nabijgelegen seniorencomplex is door de politie ontruimd. De bewoners mochten om 20.30 uur weer naar huis.

De brand in het pand was snel onder controle, al was het gebouw niet meer te redden. Hoewel de brandweer verschillende panden nat heeft gehouden om te voorkomen dat de brand zou overslaan, werd uiteindelijk toch een naastgelegen restaurant getroffen. 

Omstreeks 18.00 uur liet de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten dat de brand zich niet verder zou uitbreiden. Rond 18.40 uur werd het sein brand meester gegeven.

De omgeving van de Molenstraat is afgezet. De bewoners van de ontruimde seniorenwoningen zijn tijdelijk op een andere locatie opgevangen. Ze hebben eten van de gemeente gekregen. De woningen moesten worden gecontroleerd om te bepalen wanneer de bewoners terug naar huis konden gaan.

De veiligheidsregio waarschuwde voor rook. Volgens de politie was er sprake van mogelijk ontploffingsgevaar. Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.