Waarnemend burgemeester van Amsterdam Jozias van Aartsen denkt dat de beschieting van het bedrijfspand waar onder andere het tijdschrift Panorama gevestigd is, een gerichte actie betreft. Het gebouw in Amsterdam-West werd donderdagavond onder vuur genomen met een raketwerper. 

Dat zei Van Aartsen tegen de Amsterdamse tv-zender AT5. Hij noemde de beschieting ook "belachelijk en ernstig". Volgens de politie is de schade aan het gebouw groot, maar raakte niemand gewond.

Van Aartsen zei het knap te vinden dat de politie al 's morgens vroeg een verdachte van de aanval heeft opgepakt. Die 41-jarige verdachte is de baas van een motorclub uit Woerden, maakte de politie eerder bekend.

De burgemeester zegt dat het niet voor de hand ligt om het pand uit voorzorg te sluiten, zoals eerder wel is gebeurd met bijvoorbeeld een club die was beschoten. ''Ik denk daar niet direct aan. Dit is een bedrijfspand. Voor zover ik nu weet, wonen daar bijvoorbeeld geen mensen'', schetste hij tegenover AT5.

Eerder noemde Panorama-hoofdredacteur Peter van de Kraats het een serieuze aanslag en ook hij zei het aannemelijk te vinden dat zijn tijdschrift het doelwit was.