Het kantoorpand dat donderdagavond in Amsterdam met een raketwerper beschoten is, huisvest media als Nieuwe Revu en Panorama. Dit meldt de hoofdredacteur van laatstgenoemde vrijdag aan NU.nl.

Het voorwerp dat afgevuurd is, sloeg in aan de kant waar de mannenbladen van uitgeverij Pijper Media zitten. Alle media die onder de uitgeverij vallen, zitten op dezelfde verdieping.

"We nemen het serieus", zegt hoofdredacteur Peter van de Kraats. "We houden er rekening mee dat het voor ons bedoeld was. Maar we weten niet waar het vandaan komt." Jonathan Ursem, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu meldde eerder al dat de schade meevalt en dat de redacties weer aan het werk zijn. Van extra veiligheidsmaatregelen is nu geen sprake, meldt Van de Kraats.

Donderdagavond even na 23.00 uur werd een harde knal gehoord. Niemand is daarbij gewond geraakt. Een arrestatieteam heeft vrijdagochtend om 6.00 uur een 41-jarige man uit Woerden in zijn woning aangehouden vanwege het schietincident.

De politie laat vrijdagmiddag weten dat hij lid is van een motorclub. De verdachte is de president van de Chapter Silencio, van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad.

In het kantoorpand zijn meerdere bedrijven gevestigd. Het is niet bekend wie het doelwit van de aanval was of wat het motief erachter is. Een antitankwapen is een zwaar wapen dat doorgaans wordt gebruikt om tanks uit te schakelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!