Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar maandagochtend een dodelijke aanrijding plaatsvond, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Die snelheidsbeperking was de donderdag vóór Pinkpop ingegaan en duurde nog de hele maandag. 

Er stonden verkeersborden, die er ook nog stonden toen de dodelijke aanrijding gebeurde. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Landgraaf aan de gemeenteraad.

De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer, maar nooit helemaal afgesloten om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden. 

Verkeer werd tot 2.00 uur 's nachts gecontroleerd. Het ongeval gebeurde twee uur later. Een man uit Heerlen kwam om het leven en een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf raakten zwaargewond.

Justitie liet eerder weten dat de verkeerssituatie deel uitmaakt van het onderzoek naar de fatale aanrijding. Een 34-jarige man uit Heerlen zit vast op verdenking van het veroorzaken van het fatale ongeval.

Langer vastzitten

Donderdag werd ook bekend dat de verdachte de afgelopen dagen terecht is vastgehouden. Dat oordeelde de rechter-commissaris, voor wie de 34-jarige Heerlenaar werd voorgeleid.

Vrijdag kan het Openbaar Ministerie (OM) besluiten om de rechter-commissaris te vragen om de Heerlenaar twee weken vast te zetten. Volgens een woordvoerder is dat nog niet zeker, omdat het technisch onderzoek nog bezig is. 

De bestuurder van het busje werd uren na ongeluk in Amsterdam opgepakt. Hij wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag.

Binnenkort komt er een stille tocht ter herdenking van het ongeval. De gemeente praat hierover nog met de nabestaanden van de overleden man uit Heerlen.

34-jarige man die persoon bij Pinkpop doodreed aangehouden
63
34-jarige man die persoon bij Pinkpop doodreed aangehouden