Een 43-jarige man uit Enkhuizen heeft van de rechtbank in Lelystad vier jaar celstraf gekregen voor het jarenlang misbruiken van zijn drie kinderen. Ook vond de rechtbank bewezen dat hij kinderporno in zijn bezit had en ook deels zelf heeft gemaakt. 

Daarnaast beschikte de man over een vuurwapen en munitie.

De straf is lager dan de zes jaar die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Dat komt omdat de rechtbank uitgaat van deskundigen die zeggen dat de kans op herhaling klein is. De aanklager had een lange straf geëist, omdat de verdachte zijn daden grotendeels ontkent.

Toen de verdachte begon met het misbruik was zijn dochter vijf jaar en zijn zoons waren drie en zeven. Zij zijn ook te zien op video's en foto's die de man zelf maakte van het misbruik.

De seksuele handelingen vonden meestal plaats in hun huis maar ook in de auto of in het zwembad. De kinderen werden al eerder uit huis geplaatst. Bij hun pleeggezinnen begonnen ze te vertellen over het misbruik.

Psychiaters hebben bij de verdachte een pedofiele stoornis en een aanpassingsstoornis vastgesteld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!