De rechtbank in Den Haag legt Khalid T., de 33-jarige ex-directeur van de basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, acht maanden cel op wegens ontucht met een dertienjarig meisje.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder vijftien maanden cel tegen het voormalige PvdA-gemeenteraadslid van Gouda.

T. heeft altijd volgehouden dat hij dacht dat het meisje, dat hij via een seksadvertentie had leren kennen, meerderjarig was. Het slachtoffer was geen leerling van de Alphense basisschool.

De rechter heeft de verdachte vrijgesproken van onttrekking aan het ouderlijk gezag, omdat niet bewezen kan worden dat de verdachte wist dat het meisje minderjarig was.

Het OM verweet T. het meisje eerder aan het ouderlijk gezag te hebben onttrokken, omdat ze in een hotel afspraken. T. verklaarde dat hij het meisje naar een hotel heeft gebracht en haar daar de volgende dag weer heeft opgehaald. Dit zou hij "uit goedheid" gedaan hebben.

Advertentie

Vorig jaar zomer heeft het meisje korte tijd met een advertentie op een sekssite gestaan. Naar aanleiding van die advertentie heeft zij met vijftien personen e-mailcontact gehad. In maart werd bekend dat het meisje mogelijk het slachtoffer van nog een man is.

Het onderzoek naar die andere man loopt nog, liet het OM eerder weten.