Het Openbaar Minsterie Zeeland-West-Brabant (OM) heeft woensdag geoordeeld dat de agent die in januari een Roosendaler neerschoot uit noodweer handelde. 

De Rijksrecherche heeft het handelen van de agent tijdens het incident de afgelopen tijd onderzocht.

Het incident vond op 1 januari afgelopen jaar plaats. Meerdere agenten gingen die avond op een melding af van bedreiging met een wapen en mishandeling op de Kalsdonksestraat in Roosendaal. De verdachte stond op een garagebox met een pistool in zijn hand. Dit vuurwapen wilde hij niet wegstoppen, ondanks getrokken wapens en waarschuwingsschoten van de politie. Toen de man naar beneden sprong en vervolgens op de agenten afrende, heeft een van hen op het onderlichaam van de verdachte geschoten.

De verdachte is hierna met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het wapen van de man werd later in de omgeving aangetroffen. Het was een replica van een BB gun, een luchtgeweer.

Volgens het OM mocht de agent gebruikmaken van zijn dienstwapen omdat zijn colleg's en hij gevaar liepen. Uit de melding en de waarneming van de agenten was gebleken dat de man gewapend was.