De vader van de overleden tienjarige Diego blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft gehad met het overlijden van zijn zoon. De jongen werd vorig jaar dood in het huis van zijn ouders in Dordrecht gevonden.

De 39-jarige Marcel S. houdt voor de rechtbank in Rotterdam vast aan het verhaal dat hij 's avonds op de bank in slaap is gevallen, 's ochtends vroeg wakker is geschrokken en zijn overleden zoon heeft gevonden.

S. belde op 1 maart vorig jaar in paniek de politie. Die zag de jongen aangekleed op het ouderlijk bed liggen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft S. zijn zoon met voorbedachten rade om het leven gebracht door hem te verwurgen.

De rechtbank heeft S. dinsdag uitgebreid ondervraagd over zijn bewegingen tijdens de bewuste nacht. Want hoewel hij zegt de hele nacht te hebben geslapen, is zowel zijn telefoon als die van Diego de hele nacht actief geweest. S. zegt dat niet te kunnen verklaren.

Relatieproblemen

Volgens S. zou hij de volgende dag met Diego naar Spanje vertrekken, zonder dat de moeder van de jongen hiervan op de hoogte was. Zij sliep de bewuste nacht voor het eerst niet thuis vanwege relatieproblemen. Volgens getuigen nam de Dordtenaar de dag ervoor afscheid van zijn buren alsof hij nooit meer zou terugkomen.

"Je hebt mijn vertrek afgestraft met de dood van Diego", zei de moeder van Diego tegen de verdachte toen ze het woord mocht voeren.

S. gebruikte op de avond voor de dood van Diego alcohol en drugs, zoals hij wel vaker deed. Via de twee telefoons is contact geweest met een dealer, maar S. ontkent dat hij die telefoontjes heeft gepleegd. S. zou 's nachts ook nog bij een buurman voor de deur hebben gestaan en hij is herkend op camerabeelden die in de nacht vlak bij zijn woning zijn gemaakt.

Allesvernietigend

Volgens een psycholoog die S. heeft onderzocht, had de man een "rancuneuze, allesvernietigende reactie die voortkwam uit krenking omdat zijn vrouw hem verliet". Tegen zijn dochter heeft S. gezegd dat hij "naar de sterretjes" ging en Diego het liefst wilde meenemen.

De ouders van S. ontvingen daags na het drama een brief waarin hun zoon spijt betuigt. "Diego wilde per se mee, het is beter zo."

In het bloed van Diego is een sterk kalmerend middel gevonden. S. ontkent dat hij het de jongen heeft toegediend, hoewel hij enkele dagen eerder had gezocht naar doseringen van het middel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!