Twee mannen uit Assen van 44 en 46 jaar zijn dinsdagochtend aangehouden in verband met een langlopend drugsonderzoek naar witwassen, fraude en handel in verdovende middelen.

De politie deed op elf locaties in Assen, Roden, Steenwijk, Amstelveen en Amsterdam huiszoeking. Onder meer administratie, computers, auto's, contant geld, drie vuurwapens en drugs zijn in beslag genomen.

Een speciaal team van Defensie werkte mee aan het politieonderzoek. Het team beschikt onder meer over een grondradar waarmee tot enkele meters in de bodem kan worden gekeken. Andere apparatuur maakt het mogelijk door muren te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

De mannen kwamen in 2016 en 2017 al bij de politie in beeld, maar toen was er onvoldoende bewijs om ze op te pakken. Uit een vervolgonderzoek bleek dat de verdachten een onverklaarbaar groot vermogen hadden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!