Bij een aanrijding met een bestelbus in Landgraaf is een persoon overleden. Drie anderen raakten zwaargewond. De bestuurder van het busje is na de aanrijding doorgereden.

Het incident vond plaats rond 4.00 uur op de Mensheggerweg in Landgraaf, vlak bij camping B op het festivalterrein van Pinkpop. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.

De identiteit van de slachtoffers wordt nog niet bekendgemaakt. Wel zegt een woordvoerder van de politie dat het gaat om mensen die Pinkpop dit weekend bezochten. Er is een traumahelikopter ingezet om hulp te bieden.

De politie is op zoek naar het busje. Het gaat mogelijk om een witte Fiat Doblo met een Nederlands kenteken met waarschijnlijk de cijfers '257'. 

Veel mensen hebben de aanrijding zien gebeuren. Volgens de brandweer is Slachtofferhulp ingeschakeld. De gemeente Landgraaf heeft een noodnummer ingesteld waar mensen terechtkunnen voor informatie over de situatie.

Onderzoek

De burgemeester van Landgraaf, Raymond Vlecken, is maandagochtend op de plek van de aanrijding geweest. Vlecken heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers, zei hij op NPO Radio 1. De burgemeester kon nog niet zeggen hoe het met de drie zwaargewonde slachtoffers gaat. 

De weg blijft voorlopig dicht. De politie onderzoekt of het gaat om een ongeluk of om opzet. Bij het onderzoek wordt onder meer een politiehelikopter ingeschakeld. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Camping

De organisatie van het festival helpt bezoekers van camping B maandag het terrein te verlaten via een andere uitgang. "Weggebruikers wordt gevraagd om de aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen", laat de politie weten. 

Pinkpop laat weten diep geschokt te zijn door de aanrijding en mee te leven met de slachtoffers en diens familieleden. 

De 49e editie van het festival begon vrijdagmiddag en duurde tot en met zondag. Bruno Mars heeft Pinkpop afgesloten. Veel mensen bleven in de nacht van zondag op maandag nog slapen op de campingterreinen. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!