De Nacht van de Vluchteling heeft dit jaar ruim 1,6 miljoen euro opgebracht. Dit heeft de Stichting Vluchteling bekendgemaakt. Het bedrag loopt naar verwachting nog op, omdat mensen nog via internet kunnen doneren.

Om middernacht begon in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen een recordaantal van 5.200 wandelaars aan de 40 kilometer lange sponsorloop.

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaf in Amsterdam het startschot. "Het is geweldig dat jullie lopen en een stem geven aan eenieder die dit moet doen om oorlog en conflict te ontvluchten", zei de minister. "Jullie zijn de besten van Nederland."

Met het geld kan Stichting Vluchteling 23.956 gezinnen noodhulp geven. Het evenement wordt dit jaar voor de negende keer gehouden. Nieuw dit jaar is dat de Nacht van de Vluchteling live op televisie (NPO 2) te zien is.

Naar verwachting komen de meeste lopers zondag rond 9.00 uur aan bij de eindstrepen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Vorig jaar liepen vijfduizend mensen mee en werd er ruim 1,5 miljoen euro opgehaald met de sponsorloop. Het jaar daarvoor bracht de actie 1 miljoen euro op. Toen waren er 2.800 deelnemers voor het goede doel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!