De politie heeft een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft gewoed in een bakkerij in Schagen. Waar de persoon precies van wordt verdacht, is niet bekendgemaakt.

De brand is rond 23.00 uur in een container ontstaan. Van daaruit is het vuur overgeslagen naar de bakkerij aan de Gedempte Oude Gracht in de Noord-Hollandse plaats. Pas rond 3.00 uur was de brandweer het vuur meester en kon met het nablussen worden begonnen.

De bakkerij is onderdeel van een blok dat ook verschillende woningen omvat. Ten tijde van de brand was niemand in de huizen aanwezig. Er is niemand gewond geraakt.

In de buurt was ook een kermis gaande. Dit heeft de situatie volgens een woordvoerder van de brandweer hectisch gemaakt, maar heeft verder niet tot overlast geleid. Wel waren er kijkers. Sommigen van hen zaten "goed in de olie", aldus de woordvoerder.

Grote brand bij bakkerij in Schagen
16
Grote brand bij bakkerij in Schagen

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!