Een 64-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur is omgekomen bij een ongeluk met twee vrachtwagens op de A1 van Apeldoorn naar Hengelo bij de Overijsselse plaats Enter. 

Het ongeval met de twee vrachtwagens vond plaats rond 20.30 uur. Op dat moment stond er al een lange file op de A1. De familie van de Duitse chauffeur is ingelicht door de Duitse politie.

Auto's die direct achter het ongeluk stonden, werden weggeleid. De A1 is tot nader order gesloten. 

De file op de A1 was het gevolg van een eerder ongeluk op de A35 waarbij twee vrachtwagens en twee auto's betrokken waren. De A35 is sinds het ongeluk rond 18.15 uur afgesloten.

Na dat ongeval is een vrachtwagenchauffeur door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal andere betrokkenen werden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. 

Ravage

Volgens een woordvoerder van de ANWB is een van de vrachtwagens opengereten en is er sprake van een enorme ravage op de weg.

Het verkeer op de A35 staat muurvast. Voor de auto's die vaststaan achter het ongeluk wordt een oplossing gezocht. Rijkswaterstaat weet nog niet hoe lang de weg dichtblijft.

De politie Almelo meldt op Twitter dat de A35 langdurig afgesloten zal zijn. Rijkswaterstaat adviseert verkeer vanuit Almelo richting de Duitse grens de A35 voorlopig te mijden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!