Het station van Den Bosch is donderdagavond twee keer ontruimd vanwege verdachte situaties. Rond 20.00 uur heeft een man gezegd dat er een bom in een door hem achtergelaten tas zat, een paar uur later kwam een melding over een andere persoon met een vuurwapen in een trein binnen.

Het treinverkeer van en naar Den Bosch was als gevolg van beide situaties tijdelijk stilgelegd. Omstreeks 23.00 uur, ongeveer een half uur na de tweede verdachte situatie, kon de dienstregeling weer worden hervat.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een "nogal druk" persoon die in een trein heen en weer liep en ruziemaakte met andere reizigers in de trein. De man zou ook een gebaar hebben gemaakt alsof hij een pistool had. Bij hem werd geen wapen aangetroffen.

Volgens de politie is er geen verband tussen de twee incidenten. Het perron waarop de trein aankwam, werd tijdelijk ontruimd.

Bommelding

Eerder op de avond werd het gehele station ontruimd nadat een man had gezegd dat er een bom in een door hem achtergelaten tas zat. Dit gebeurde rond 20.00 uur. De verdachte is rond 21.30 uur in de buurt van het station opgepakt. Daarna kon het gebied weer vrijgegeven worden.

"We gaan onderzoek doen naar de achtergronden van deze man", liet de politie weten. De verdachte is naar het politiebureau meegenomen. Het onderzoek in de trein heeft "niets opgeleverd".

"Bij zo'n melding nemen we geen risico", stelde de politie na de valse bommelding. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was uitgerukt.

Er waren veel agenten op de been om de man te vinden. Een arrestatieteam heeft het station en het treinstel doorzocht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!