Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft de opgevraagde telefoongegevens van de journalist van het Brabants Dagblad op verzoek van de krant uit het onderzoeksdossier verwijderd. 

"Waar technisch mogelijk zullen de gegevens ook vernietigd worden", laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten. Dit heeft als gevolg dat de belgegevens van verslaggever Jos van de Ven niet als bewijs in een strafzaak kunnen dienen. 

Vorige week werd bekend dat de belgegevens van de verslaggever zijn opgevraagd in het onderzoek naar het lekken van de burgemeesterskandidaten in Den Bosch. Van de Ven heeft hier tot in detail over bericht. 

Ook heeft het OM geprobeerd een gesprek tussen de journalist en een verdachte op te nemen. Dit is niet gelukt, heeft justitie al eerder laten weten.

Van de Ven heeft vorig jaar artikelen over de burgemeestersbenoeming gepubliceerd. Uit zijn publicaties blijkt dat hij weet wie hebben gesolliciteerd. Omdat de procedure zeer vertrouwelijk is, onderzoekt het OM wie de informatie naar de krant heeft gelekt.

Twee mensen zijn tot dusver aangehouden. Het gaat om een oud-wethouder van Den Bosch en een 55-jarig lid van de vertrouwenscommissie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!