Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag vijftien maanden cel en een rijverbod van vijf jaar geëist tegen een 24-jarige Tilburger. Faisal D. heeft op 27 oktober 2016 een echtpaar uit Rijen doodgereden op de Bredaseweg in Tilburg. 

D. heeft bekend dat hij in de auto van zijn broer heeft gereden en dat hij na het ongeval is doorgereden. Hij was eerder al eens betrapt op hardrijden.

De Tilburger zou minstens 72 kilometer per uur hebben gereden toen hij de overstekende 62-jarige man en 59-jarige vrouw heeft doodgereden. Op de Bredaseweg is 50 kilometer per uur de limiet.

Justitie verdenkt de man van dood door schuld, omdat hij "aanmerkelijk onvoorzichtig" heeft gereden. Hij had even voor het ongeluk ook al een bus rechts ingehaald.

Patroon

De man heeft in juni en in augustus 2016 ook al met 35 kilometer per uur te hard door de bebouwde kom gereden, zo bleek donderdag tijdens de zitting.

De reclassering stelt dat de verdachte een patroon laat zien van verkeersovertredingen. Hij is ook door rood en over de busbaan gereden. "Een ordinaire wegpiraat. Dit was een ongeluk waarop u kon wachten", aldus de officier van justitie.

Snelheidsovertreding

Volgens de advocaat van D. was er geen sprake van onvoorzichtigheid, maar alleen van een snelheidsovertreding. Daar staat een fors lagere straf op.

De verdachte zegt zelf dat hij zich weinig van het ongeluk kan herinneren. "Het enige dat ik me nog herinner, zijn de stemmen. Ik hoorde iemand schreeuwen."

De uitspraak wordt op 28 juni gedaan.