De 45-jarige Michel M. uit Winschoten heeft een celstraf van acht jaar met tbs gekregen voor het stelselmatig seksueel misbruiken en uitbuiten van zijn dertienjarige nichtje.

De rechtbank in Groningen veroordeelde M. ook voor het maken van kinderporno van het meisje. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Het meisje werd vanaf begin 2015 twee jaar lang misbruikt. M. dwong haar om op grove wijze seks te hebben met andere mannen, terwijl ze vastgebonden was.

Het meisje moest het misbruik zelf filmen en naar haar oom sturen. Soms kreeg ze vooraf drugs als wiet of cocaïne toegediend. M. ontkende eerder dat hij haar dwong en zei dat zijn nichtje dit zelf wilde.

Het meisje stapte vorig jaar in juni naar de politie, waarna M. werd aangehouden. Het OM traceerde tot nu toe zeven andere mannen die het meisje hebben misbruikt. Die zaak loopt nog.

Mensenhandel

De rechter noemde het tekenend en schrijnend dat M. wist dat het meisje uit een probleemgezin kwam en hij zich opwierp als haar vertrouwenspersoon.

Hij misbruikte haar en bood haar onder meer aan in seksadvertenties. Het is niet bewezen dat de man geld ontving. Dat neemt niet weg dat de man zich schuldig maakte aan mensenhandel, zei de rechter.

De man is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Hij moet het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 100.000 euro betalen.

Wat is tbs precies?
82
Wat is tbs precies?

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!