Julio V. (41) uit Barendrecht geeft toe in Oostkapelle ontucht te hebben gepleegd met een destijds 7-jarige jongen. Tegen de oud-docent van een basisschool loopt ook een aanklacht voor seksueel misbruik van een leerling.

De advocaat van V. bevestigt de bekentenis na berichtgeving door Omroep West. "In verband met de rechtszaak kan ik verder geen details geven", laat hij aan NU.nl weten. De pro-formazitting is dinsdag begonnen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het misbruik meerdere keren plaatsgevonden in een periode van vier jaar. Hierbij gaat het ook om verkrachting. V. zou daarnaast pornografische foto's en video's van het slachtoffer gemaakt hebben. Dit laatste heeft de man toegegeven.

De Barendrechter wordt ook verdacht van het seksueel misbruiken van een zesjarige leerling van de Goudse basisschool waar hij werkzaam was. De man ontkent hier schuldig aan te zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!