Justitie wil drie voormalige kopstukken van de Haarlemse chapter van de Hells Angels, die worden vervolgd voor zware misdrijven, ook hun criminele winsten afnemen. Dat melden de aanklagers woensdagochtend in de beveiligde gerechtsbunker in Osdorp.

Later op de dag worden de strafeisen tegen het drietal uitgesproken.

De voormalige chapterpresident Lysander de R. (36) en zijn vermeende voormalige secondanten Ricardo van der H. (43) en Frank L. (38) staan samen met zes andere clubleden en de vriendin van De R. terecht op verdenking van een waslijst aan criminele activiteiten.

Zij werden eind januari 2017 na twee jaar onderzoek aangehouden bij een gecoördineerde actie tegen de motorclub, waarbij de volledige chapter werd opgerold.

De R., Van der H. en L. worden verdacht van geweldpleging, afpersing, brandstichting, bedreiging, wapenbezit en het leidinggeven aan een criminele organisatie.

Tijdens een eerdere zitting in de zaak ontkenden zij hun daden. Volgens het drietal heeft justitie afgeluisterde gesprekken "uit hun context" gehaald en zijn er "onjuiste conclusies" getrokken.