Sponsortocht Alpe d'HuZes heeft tot nu toe 11.230.804,79 euro opgehaald. Dat is ruim een miljoen meer dan vorig jaar. Voor de deelnemers was de dertiende editie vooral een natte tocht, maar noodweer zoals vorig jaar bleef uit.

De race, waarbij fietsers, lopers en handbikers één tot zes keer Alpe d'Huez in de Franse Alpen bedwingen, haalt geld op voor onderzoek naar kanker. In totaal beklommen ruim 4.500 deelnemers de legendarische berg.

Alpe d'HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd. "Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar."

Omdat de acties nog doorlopen en er nog toezeggingen zullen binnenkomen, zal in oktober het definitieve bedrag bekend worden gemaakt. In de afgelopen dertien jaar heeft de sponsortocht in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald.

Hiervan zijn tot nu toe ruim tweehonderd onderzoeken naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten gefinancierd.

In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d'HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.