Het koninklijk gezin gaat naar Argentinië voor de uitvaart van Inés Zorreguieta, de woensdagavond overleden jongste zus van koningin Máxima.

De begrafenis is in besloten kring, zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag weten. De 33-jarige Inés Zorreguieta was peettante van prinses Ariane.

Koningin Máxima heeft vanwege het overlijden geplande publieke optredens voor de komende dagen afgezegd. De RVD laat weten dat Máxima donderdagavond niet bij de opening van het Holland Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam aanwezig zal zijn.

Volgende week laat Máxima de staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen schieten. Koning Willem-Alexander komt tijdig terug uit Buenos Aires om maandag wel aan het staatsbezoek in Letland te beginnen.

Argentijnse minister condoleert Máxima met verlies zusje
35
Argentijnse minister condoleert Máxima met verlies zusje

Eetstoornis

De RVD zei eerder dat het vermoedelijk om zelfdoding gaat. Inés Zorreguieta leed aan een eetstoornis en is vanwege een persoonlijkheidsstoornis korte tijd opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek.

Inés werd geboren in 1984 toen Máxima dertien jaar oud was. De zussen komen uit een groot gezin. Máxima is het oudste kind van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti. De koningin heeft nog twee broers en drie halfzussen uit een eerder huwelijk van haar vader.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!