Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag vijftien maanden cel geëist tegen de 33-jarige Khalid T. voor ontucht met een destijds dertienjarig meisje. T. is ex-directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn en voormalig PvdA-gemeenteraadslid in Gouda.

Hij heeft altijd ontkend ontucht met het meisje te hebben gepleegd. De voormalig schooldirecteur zou haar via een seksadvertentie hebben leren kennen en vorig jaar augustus met haar hebben afgesproken. T. dacht dat het meisje meerderjarig was.

Volgens T. bracht hij haar naar een hotel en haalde hij haar de volgende dag weer op. Dit zou hij "uit goedheid" doen. Het meisje kon volgens hem nergens heen en had ruzie met haar ouders.

T. werd vorig jaar september opgepakt en zit sindsdien vast. Zijn advocaat vindt dat hij vrijgesproken moet worden, onder meer vanwege de grote "mediastorm" waar T. sinds zijn arrestatie mee te maken heeft. Die voorlopige hechtenis wordt nu wel opgeheven in afwachting van de uitspraak op 21 juni, oordeelde de rechter.

Slachtoffer

Het dertienjarige meisje is geen leerling van de Alphense basisschool. In maart werd bekend dat het meisje mogelijk het slachtoffer is van nog een man. Het onderzoek naar die andere man loopt nog, liet een woordvoerder van het OM eerder weten.

Vorig jaar zomer zou het meisje korte tijd op een sekssite hebben gestaan. Naar aanleiding van deze advertentie heeft zij met vijftien personen e-mailcontact gehad.