Noord-Brabant en Limburg krijgen vanaf donderdagmiddag te maken met stevige onweersbuien. Het KNMI waarschuwt hiervoor met code geel.

De weercode geldt van 15.00 tot 22.00 uur voor de twee zuidelijke provincies, waar lokaal in korte tijd ook veel neerslag kan vallen. 

Weerplaza meldt dat de buien in de loop van de dag zwaarder worden. Mensen moeten rekening houden met onweer, hagel, windstoten, veel regen en mogelijk wateroverlast.

Wat houden de verschillende weercodes in?
90
Wat houden de verschillende weercodes in?

Warmte

De verwachting is dat de meeste buien in het zuiden van Nederland blijven. Vooral in het noorden van het land blijft het donderdag zonnig en droog. Het wordt 23 tot 30 graden, meldt Weerplaza.

Hoewel de onweersbuien na de avond verdwijnen, wordt vrijdag opnieuw regen verwacht. Ook dan wordt het weer warm met temperaturen tussen de 22 en 29 graden. Volgens Weerplaza houden zowel de warmte als de regenbuien de komende dagen aan.

In het weekend wordt het vooral landinwaarts zomers warm, met temperaturen tot 27 graden. Aan de kust wordt het maximaal 23 graden. 's Middags neemt de kans op neerslag toe.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!