Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk, geëist tegen een 77-jarige voormalige basisschoolleraar uit Leidschendam voor het seksueel misbruik van een leerling in de jaren negentig. Een van de voorwaarden is dat de verdachte zich na zijn celstraf moet laten behandelen.

Het misbruik gebeurde volgens het OM op een basisschool in Gouda. Het slachtoffer zou tussen zijn elfde en dertiende geregeld seksueel zijn misbruikt.

Het slachtoffer vertelde enkele jaren geleden zijn vrouw en pas onlangs zijn broer wat hem was overkomen. De broer stapte naar de politie.

Toen hij die stap aankondigde bij de voormalige leraar, deed deze een mislukte zelfmoordpoging.

De oud-leraar heeft het misbruik grotendeels bekend. Hij stelt echter dat zijn relatie met het slachtoffer gelijkwaardig was. De officier van justitie vindt die houding zorgelijk. "Hij toont weinig inzicht en bagatelliseert zijn gedrag. Alleen voor zijn eigen seksuele behoeftes heeft hij een onschuldig, jong kind kapot gemaakt."

De uitspraak is over twee weken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!