Michael P., de man die wordt verdacht van het doden en verkrachten van Anne Faber, wordt ook vervolgd voor de mishandeling van drie medewerkers van het Pieter Baan Centrum (PBC).

Het incident vond begin februari plaats. 's Middags viel Michael P. eerst een werknemer aan en 's avonds twee andere medewerkers.

P. was opgenomen in het PBC voor onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid. Tijdens de vorige niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Utrecht bleek dat er een aangifte was gedaan van een 'geweldsincident' in het PBC. Meer informatie werd toen niet gegeven.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de drie mishandelingen worden toegevoegd aan de zaak die komende maandag en dinsdag inhoudelijk wordt behandeld.

P. staat dan terecht voor het doden en verkrachten van Anne Faber in september 2017. Haar lichaam werd na een vermissing van bijna twee weken in Zeewolde gevonden.

De zoektocht naar de lang vermiste Anne Faber (25) van dag tot dag
180
De zoektocht naar de lang vermiste Anne Faber (25) van dag tot dag

Bekentenis

P. heeft bekend de vrouw te hebben verkracht en gedood. Naar eigen zeggen kwam hij haar tegen toen ze een fietsritje maakte. Op aanwijzingen van P. werd het lichaam van Faber op 12 oktober gevonden in de bossen van Zeewolde. 

De advocaten van P. zeggen dat hij bij de zittingen op maandag en dinsdag aanwezig zal zijn. Tot nu toe was hij niet bij de pro-formazittingen aanwezig.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!