In Hilversum is maandag een motoragent gewond geraakt na een aanrijding door een automobilist op de vlucht. De verdachte, een man, is nog steeds voortvluchtig. 

Dit meldt de politie dinsdag.

Twee motoragenten gaven de automobilist rond 17.30 uur op de Larenseweg een stopteken, omdat ze vermoedden dat hij rondreed met een gestolen kentekenplaat. Maar de man ging ervandoor, wat leidde tot een achtervolging door verschillende straten van Hilversum.

Op dezelfde Larenseweg reed hij zichzelf klem, waarna hij achteruit reed en op een van de politiemotoren botste. Een agent kwam ten val, maar liep geen letsel op.

De bestuurder ging er weer vandoor, waarop de tweede agent opnieuw de achtervolging inzette. In de Ampèrestraat kwamen ze tot stilstand. Hierop ramde de automobilist de motoragent. Die viel en liep letsel op aan bekken en buik, waarvoor hij moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Verdachte

De auto is later teruggevonden op het parkeerterrein van een hotel langs de snelweg A1. De verdachte kon niet meer worden gevonden.

De politie roept getuigen op zich te melden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!