De nabestaanden van Ivana Smit loven een beloning van 50.000 dollar (bijna 43.000 euro) uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van degene die voor haar dood verantwoordelijk is.

Dat meldt advocaat Sébas Diekstra namens de familie van Smit. Zij zijn ervan overtuigd dat haar val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur geen ongeluk was.

Het model overleed op 7 december 2017 op achttienjarige leeftijd. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar.

Op het lichaam van Smit is letsel gevonden dat ze mogelijk al voor de val heeft opgelopen. Ook zijn er drugs in haar lichaam gevonden. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak ook oriënterend in onderzoek. Of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek gaat komen, is nog niet duidelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!