Een 46-jarige Rotterdammer is zaterdag aan het einde van de middag overleden nadat hij even daarvoor was neergeschoten in een winkel in Rotterdam-Zuid. Hij werd door meerdere kogels geraakt. Een 26-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het slachtoffer en de dader maakten deel uit van een groep die ruzie kreeg voor de deur van een winkel aan de Riederlaan. De ruzie verplaatste zich naar binnen, waar het fatale schot werd gelost, aldus de politie.

Twee agenten die in de buurt van het incident aan het werk waren, hoorden de schoten. Zij renden naar de plek waar het geluid vandaan kwam en waren ter plekke toen de verdachte de winkel uitkwam. Daar konden zij hem aanhouden. Wat de aanleiding van de ruzie was, wordt onderzocht.

Rond dezelfde tijd was er ook een schietincident op het parkeerterrein van een sportvereniging aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel. Daar werd een vrouw in haar arm geschoten. Ook daar ging een ruzie aan vooraf. Het lijkt er niet op dat de twee schietpartijen iets met elkaar te maken hebben, meldt de politie aan RTV Rijnmond.