De A6 (Joure-Emmeloord) is richting Emmeloord afgesloten, omdat daar een vrachtwagen op een mobiele rijstrooksignalering van Rijkswaterstaat is gebotst. De chauffeur raakte zwaargewond.

Een traumahelikopter werd opgeroepen voor assistentie bij het ongeval. Rond 11.00 uur steeg de helikopter weer op.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat rond 15.00 uur één rijstrook open. De andere rijstrook blijft nog tot het begin van de avond afgesloten. Daar moet het asfalt nog worden gerepareerd en er ligt diesel op de weg.

Het ingesloten verkeer is door de politie weggeleid van de A6. ANWB en Rijkswaterstaat adviseren verkeersdeelnemers richting het zuiden om te rijden via Heerenveen en Meppel (A7, A32, A28). Verkeer dat vanuit het noorden naar Amsterdam wil, kan het best omrijden via de Afsluitdijk (A7).

Het ongeluk leidde aan het eind van de ochtend al tot een file van enkele kilometers en het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van zo'n anderhalf uur.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!