De identiteit van de vader van de overleden baby die in juni 2016 werd gevonden bij de Sloterplas in Amsterdam is bekend. Het gaat om een 30-jarige man.

Politieonderzoek heeft geleid tot het achterhalen van de identiteit van de man schrijft de politie donderdag.

Het vaststellen van de identiteit van de vader beschouwt de politie als een doorbraak. Hoe de recherche de man op het spoor is gekomen en wie hij precies is, kan de politie nog niet zeggen.

Het is nog onbekend wie de moeder van het kindje is. Al bijna twee jaar werkt het onderzoeksteam aan de zaak. Een belangrijk doel van de recherche is om de ouder(s) professionele hulp te geven.

De politie stelde eerder wel al vast dat zijn vader en moeder mogelijk afkomstig zijn uit Zuid-Europa of Noord-Afrika. Of die aanname klopt nu de identiteit van de vader bekend is, wil de politie niet zeggen.

Oproep

Vorig jaar plaatste de politie al een oproep bij het graf van de baby, gericht aan de moeder. "Moeder van de Sloterplasbaby, als je het grafje van je kindje komt bezoeken, wij willen je graag spreken en helpen", stond op een geplastificeerd A4'tje.

Op 8 juni 2016 werd het kindje gevonden langs de Sloterplas in de hoofdstad door een wandelaar. Het jongetje, dat een rompertje droeg, zat in een sporttas en was omwikkeld in een doek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!