Een sportvliegtuig is donderdag neergestort in de buurt van Breda International Airport in Bosschenhoofd. De 62-jarige piloot is hierbij om het leven gekomen.

Het toestel stortte neer in een weiland aan de A58 en vloog daarna in brand, meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De hulpdiensten kwamen massaal in actie. Het vliegtuig en het slachtoffer, een man uit Goes, werden snel afgeschermd. 

Vanaf de A58 was een grote rookpluim te zien. De snelweg tussen Breda en Bergen op Zoom, waar een kijkersfile ontstond, werd bij Rucphen tijdelijk afgesloten. De oprit is nog wel dicht.

Chauffeur filmt neergestort vliegtuigje bij Breda
35
Chauffeur filmt neergestort vliegtuigje bij Breda

Problemen

Een politiewoordvoerder laat weten dat het vliegtuig kort na de start vanaf Breda International Airport in de problemen raakte en verongelukte. De oorzaak is nog niet bekend.

De politie onderzoekt of de slechte weersomstandigheden op dat moment een rol hebben gespeeld. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Vorige week stortte ook al een klein vliegtuig neer, in het Zuid-Hollandse Bergambacht. Het toestel, een Cessna, crashte nadat het een boom had geraakt en een onderdeel was verloren. Beide inzittenden kwamen om het leven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!