Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Maastricht een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist tegen een man uit Oirsbeek. 

De 65-jarige man stond dinsdag terecht op verdenking van onder meer het opstrijken van de AOW en het pensioen van zijn overleden moeder.

Hij hield zijn dode moeder volgens het OM bijna tweeënhalf jaar lang verborgen in huis. Hij streek daardoor volgens het OM ruim 70.000 euro aan uitkeringen op, waarop hij geen recht had.

Gerda van der Molen (91) overleed op 26 juli 2013. Volgens haar zoon was het de wens van zijn moeder om haar stoffelijk overschot in huis te houden. Hij bewaarde het lichaam al die tijd in een zelfgemaakte kist.

Op 16 december 2015 ontdekte de politie na een melding van een buurtbewoonster het lijk, na eerst in de kelder dozen met kattenlijken ontdekt te hebben. Een dag later werd het lichaam uit huis gehaald.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!