Freddy D. is dinsdag door de rechter veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn twaalfjarige stiefdochter Djamila uit Hoogeveen.

Volgens de rechtbank heeft hij het misdrijf begaan om te voorkomen dat hij zou worden betrapt op zijn onzedelijke handelingen met het meisje. Hiermee is gekwalificeerde doodslag bewezen. 

D. zou de dochter van zijn vriendin eerst hebben laten toekijken toen hij zichzelf bevredigde en haar daarna hebben gewurgd in zijn auto. Dit gebeurde op 14 oktober 2017 bij het dorp Punthorst in Overijssel. 

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Zijn advocaat pleitte eerder voor vrijspraak, omdat de Hoogevener volgens hem niet de opzet had om het meisje te doden. De man is vanwege meerdere stoornissen verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. 

Moeder

Na het overlijden van Djamila reed D. nog urenlang rond met het levenloze lichaam van het meisje. Vervolgens besloot hij zijn moeder te bellen om te vertellen dat hij "iets heel ergs had gedaan".

Zijn moeder heeft hem vervolgens aangeraden om zich bij de politie te melden, wat hij die avond deed. Agenten vonden toen het lichaam van het meisje in zijn auto.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!