Op verschillende plaatsen in Nederland hebben zware regenbuien zondag voor wateroverlast gezorgd. 

Vanwege de zware onweersbuien moesten weggebruikers op de A58 in de Vlaketunnel stoppen en schuilen. Uit veiligheidsoverwegingen is een rijstrook afgekruist, aldus Rijkswaterstaat.

Op verschillende plekken in de provincie Limburg staan straten blank en zijn kelders ondergelopen. Op de A79 in Zuid-Limburg moesten automobilisten vanwege het noodweer op de vluchtstrook stoppen. Tussen Sittard en Maastricht reden tijdelijk geen stoptreinen nadat een boom op het spoor viel.

In Noord-Brabant is er ook sprake van wateroverlast. Zo staat een aankomsthal van Eindhoven Airport onder water nadat de waterafvoer overbelast raakte. 

In Zeeland kwamen ruim veertig meldingen binnen van wateroverlast, waarvan de meeste uit Borssele. In 's Gravenpolder is in een groot aantal woningen het water binnengelopen. 

Water stroomt Eindhoven Airport binnen na zware buien
36
Water stroomt Eindhoven Airport binnen na zware buien

Waarschuwing

De buien trokken zondag langzaam richting het noorden. Dit zorgde plaatselijk voor een grote hoeveelheid neerslag. Ook werden windstoten gemeten met snelheden van 60 kilometer per uur.

In de loop van de avond trokken de buien het land uit en werd het op de meeste plaatsen droog.

Maandag begint de dag droog en zonnig, waarna er in de middag opnieuw bewolking ontstaat. Ook dan kan er weer regen vallen of onweer voorkomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!