Twee eigenaren van de sauna in Nederasselt, waar beelden werden gemaakt van zich omkledende handbalsters van het Nederlands team, zijn opgepakt. Ze worden verdacht van het heimelijk filmen van de vrouwen. 

De camera zat in een rookmelder in een massagesalon van de sauna, laat de politie vrijdag weten. 

Niet alleen de handbalsters, maar ook andere bezoekers van de sauna zijn gefilmd terwijl ze niet gekleed waren. In totaal heeft de politie elf aangiften binnengekregen. 

Onderzoek van RTL Nieuws bracht eerder al aan het licht dat twee video's, gefilmd door een bewakingscamera in de Sauna & Beauty Oase, van drie en twee minuten op een pornowebsite stonden. Deze beelden zijn verwijderd. 

"Uit dit onderzoek is niet gebleken dat de medewerkers een rol of weet hadden van de beelden op internet", aldus de politie.

Hacken

Een man uit Drachten is gehoord als derde verdachte in de zaak. De man zou de beelden van de camera verspreid hebben.

Er valt niet meer te traceren of de man de beelden als gevolg van een hack te pakken heeft gekregen. Dit komt omdat de gegevens op de computer vanaf juni 2017 overschreven zijn. 

Speelsters

De Nederlandse handbalbond (NHV) nam bij ontdekking van de beelden meteen actie. Er werd aangifte gedaan een alle betrokkenen werden op de hoogte gesteld. In totaal waren zeven oud-speelsters van Oranje naakt te zien. 

Volgens de NHV ging het om speelsters die niet meer bij de Nederlandse selectie zitten. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!