De politie heeft in Delft twee mannen aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van Vlaardinger Mustafa Ates. 

Het vijftigjarige slachtoffer werd op 22 juli vorig jaar dood aangetroffen op de Van der Kooijweg in Rijswijk. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

Het rechercheteam dat zich met de zaak bezighoudt, arresteerde in maart een eerste verdachte, een 47-jarige Delftenaar die nog steeds vast zit.

Na uitgebreid onderzoek kwamen de 51-jarige en 46-jarige mannen uit Delft in beeld. Ze zijn dinsdag en donderdag aangehouden. Ze zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

In een uitzending van Opsporing Verzocht van 5 september meldde de politie dat Mustafa Ates ergens anders is vermoord en dat zijn lichaam daarna is achtergelaten op de parkeerplaats aan de Van der Kooijweg.

De hoofdofficier van Justitie loofde eerder een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip. Deze beloning geldt volgens de politie nog steeds.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!