Een zestienjarige jongen die was weggelopen uit een jeugdinstelling is vrijdagochtend vroeg in Gouda tijdens een vlucht voor de politie zwaargewond geraakt bij een sprong van een dak. Hij viel vier verdiepingen naar beneden. 

Een politiewoordvoerder zegt dat de jongen mogelijk dacht dat hij op een ander dak terecht zou komen, maar dat dak was er niet, waardoor de jongen op de grond terechtkwam.

Hij is na het incident met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het voorval vond rond 5.00 uur plaats op de Kleiweg. Agenten gingen daar een kijkje nemen na een melding over geluidsoverlast.

Op het dak aan de Kleiweg bleek een groepje van vier jongens en een meisje te zitten. Vier van de jongens waren weggelopen uit een jeugdinstelling in het oosten van het land en stonden daarom gesignaleerd.

Toen de agenten hen mee wilden nemen naar het politiebureau om ze terug te sturen naar de instelling, stond een van hen op, rende weg en sprong van het dak.

De jongen raakte ernstig gewond maar was nog wel bij kennis. Hij is samen met het meisje, zijn vriendin, naar het ziekenhuis gebracht. De drie andere jongens worden teruggebracht naar de jeugdinstelling.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!