Hevige regenval heeft donderdagavond in meerdere Zeeuwse plaatsen voor wateroverlast gezorgd. De straten in onder meer Goes en Kloetinge stonden blank. 

De veiligheidsregio meldt dat de brandweer en de gemeente zo veel mogelijk hulp hebben geboden. Inwoners van Zeeland werden opgeroepen alleen in geval van nood te bellen naar de hulpdiensten.

Op beelden is te zien dat de binnenstad van Goes flink onder water stond. Ook in Kloetinge en 's Gravenpolder hebben volgens de veiligheidsregio verschillende straten blank gestaan. "In onder meer de 's Gravenstraat in 's Gravenpolder is in verschillende woningen waterschade ontstaan door het regenwater", aldus de veiligheidsregio.

Volgens het KNMI was er "tamelijk veel bewolking". Dit zorgde voor regen- en onweersbuien. Zeer lokaal was daarbij veel neerslag in korte tijd mogelijk.

Eerder op de dag is voor het zuiden van Nederland code geel afgegeven vanwege zware onweersbuien. De verwachting is dat de buien in het begin van de nacht "uitdoven".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!