Het voorarrest van de man die verdacht wordt van het doden van Deniz Guldogdu, Mark de G. (40), is verlengd. De G. wordt verdacht van doodslag en het daarna in stukken hakken van het lichaam in Zwolle.

Volgens De G. is Guldogdu door een ongeluk om het leven gekomen. Dat bleek donderdag uit de eerste pro-formazitting in deze zaak.

De verdachte vertelde de politie dat het slachtoffer een pistool in zijn woning vond. Bij een worsteling ging het af. Guldogdu werd daarbij onder meer in zijn hoofd geraakt.

De 38-jarige Guldogdu werd op 17 februari gevonden in het huis van de verdachte aan de Van Zuylenware in Zwolle. Het lichaam lag hier in stukken onder de vloer. Ook zouden delen van het stoffelijk overschot in brand zijn gestoken. De man was toen al tien dagen vermist. 

Het slachtoffer en de verdachte waren jeugdvrienden van elkaar. Op 17 juli gaat de zaak verder met een tweede niet-inhoudelijke zitting. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!