Mario D. is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot vijftien maanden onvoorwaardelijke celstraf. De bestuurder van de monstertruck die in 2014 in Haaksbergen drie mensen doodreed, kreeg eerder dezelfde celstraf opgelegd.

D. krijgt tevens een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. Hij reed tijdens een jaarlijks evenement het publiek in. Naast de drie doden raakten 23 mensen gewond, veelal ernstig. 

In april 2016 werd D. schuldig bevonden aan dood door schuld. D. ging in hoger beroep tegen deze straf, omdat een werkstraf passender zou zijn dan een celstraf. Zijn gezin zou te zwaar gestraft worden door een celstraf.

Tevens zou er volgens D. sprake zijn geweest van een technisch defect aan de monstertruck, waardoor hij niet schuldig zou zijn. Dit werd door de rechter eerder verworpen.

Sterevenementen Haaksbergen

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in het hoger beroep ook vijftien maanden cel en een beroepsverbod tegen D., die professionele stuntman is.

De stichting Sterevenementen Haaksbergen werd woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro. De geldboete is gelijk aan de straf die eerder werd opgelegd.

Monstertruck rijdt publiek in tijdens evenement in Haaksbergen
Monstertruck rijdt publiek in tijdens evenement in Haaksbergen