Een kinderopvang in de Utrechtse wijk Lunetten is door de gemeente op de vingers getikt na een vermeende striptease met slagroom in de opvang. Bij de Inspectie Kinderopvang was in februari een melding van het incident binnengekomen.

De striptease zou hebben plaatsgevonden tijdens de opvanguren in de hal van het gebouw. Volgens de gemeente, waar de inspectie onder valt, heeft een man destijds met ontbloot bovenlichaam om een jarige vrouwelijke medewerker heen gedanst. Daarbij werd slagroom gespoten en afgelikt.

Dit is ook gefilmd. Het kinderdagverblijf heeft de inspectie verteld dat er geen kinderen aanwezig waren bij het gebeuren.

Op basis van de melding is een rapport gemaakt. Er werd een onderzoek gestart, waarin de GGD oordeelt dat een striptease op een kinderdagverblijf "echt niet kan".

"Doorslaggevend is hierbij dat het voorval heeft plaatsgevonden op een moment dat er kinderen aanwezig waren in het kinderdagverblijf", staat in het rapport.

De kinderopvang moest de ouders daarna informeren over het incident. Tegen die sanctie maakt de instelling nu bezwaar. Die procedure loopt nog. De gemeente beslist later welke stappen worden ondernomen.

Verkeerd

In de "eigen zienswijze" van het rapport stellen de eigenaar en directeur van de instelling dat niemand inziet "wat er verkeerd aan was en waarom er niet nog eens zo'n feestje gehouden zou kunnen worden."

Het kinderdagverblijf weerlegt tevens dat de slagroom van het bovenlijf van de vrouw zou zijn afgelikt. "Op het volledig geklede lichaam was een strook zilverfolie aangebracht. Op het folie is vervolgens slagroom gespoten. Deze werd er niet afgelikt, de man boog zich enkel voorover."