Tijdens een uit de hand gelopen familieruzie in de Willem Barentszstraat in Dordrecht zijn maandag zeven mensen gearresteerd. Een 54-jarige Dordtenaar ging de politie te lijf met een klauwhamer.

De man moest onder controle worden gebracht met inzet van pepperspray en een politiehond, meldt de politie dinsdag.

Verschillende familieleden die in de buurt wonen, hadden het in de middag met elkaar aan de stok gekregen. De situatie draaide uit op een vechtpartij, waarop buurtgenoten de politie waarschuwden.

Die probeerde de ruziemakers uit elkaar te halen. Daarbij maakte de politie gebruik van de wapenstok.

Vader en zoon

De man die de politie met een klauwhamer bedreigde, is de vader van een van de ruziemakers. Hij was het niet eens met de aanhouding van zijn zoon. De vader en nog een andere verdachte, een man van 21, liepen een bijtwond van een politiehond op.

In totaal werden zes mannen tussen de 18 en 54 jaar en een 47-jarige vrouw gearresteerd voor mishandeling, belediging en opruiing. Een meisje raakte tijdens de inzet lichtgewond en is nagekeken door ambulancepersoneel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!