Bij Bergambacht in Zuid-Holland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Daarbij zijn twee inzittenden om het leven gekomen.

Het toestel had een boom geraakt, verloor een onderdeel en is vervolgens wat verderop gecrasht, zegt een woordvoerder van de brandweer. Het wrak ligt deels in een weiland en deels in een sloot in de Polder Zuidbroek, tussen de plaatsen Bergambacht en Stolwijk.

De politie kan de identiteit van de twee slachtoffers nog niet naar buiten brengen, maar het waren ervaren vliegers. Hun lichamen zijn geborgen.

De brandweer gaat ervan uit dat de twee slachtoffers ook de enige twee inzittenden waren. Maar duikers zochten voor alle zekerheid nog in de sloot.

Oorzaak onduidelijk

De oorzaak van de crash, die plaatsvond in de buurt van de Benedenheulseweg, is nog onduidelijk. Het wrak is volgens standaardprocedure in beslag genomen.

Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie, die onderzoek doet.

Looping

Volgens Omroep West is het toestel neergekomen na het maken van een looping. Het Cessna-vliegtuigje was eerder op de ochtend opgestegen vanaf het vliegveld Rotterdam The Hague.

Het AD schrijft dat het toestel eigendom is van Sand Air, een Rotterdams bedrijf dat onder meer rondvluchten en vlieglessen aanbiedt. De eigenaar van het bedrijf wil niet reageren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!