Alle 309 teams die dit pinksterweekeinde meededen aan de Roparun zijn maandag feestelijk binnengehaald bij de finish op de Rotterdamse Binnenrotte. Even na 20.00 uur kwam het laatste team, dat bestond uit de dames van het team De Blije Beijerlanders, over de finish.

Met de ruim 500 kilometer lange estafetteloop wordt geld ingezameld voor de kankerbestrijding. Op 8 juni wordt het bedrag bekendgemaakt. Vorig jaar was het ruim 5,4 miljoen.

In drie dagen tijd liepen de teams van het Duitse Hamburg en de Franse hoofdstad Parijs naar Rotterdam. Ongeveer achtduizend mensen namen deel, de teams bestaan uit acht lopers aangevuld met fietsers, verzorgers en chauffeurs.

Het finishlint werd dit jaar opgehouden door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en de zangeres Lisanne Spaanders, zelf kankerpatiënte. Lisanne werd bekend met haar nummer Vechtersbaas, dat ze schreef over haar ziekte.

Route

De snelste ploeg van de Roparun 2018 was het team van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Het team, in Parijs gestart, arriveerde maandagochtend om even voor 12.00 uur in Rotterdam.

De Roparun leidde de deelnemers aan het einde langs onder meer het 'familiehuis' van de Daniël den Hoedkliniek, waar familieleden van kankerpatiënten kunnen verblijven.