Medewerkers van het Rode Kruis worden voortaan bij grote evenementen uitgerust met speciale hulpverleningstassen. Deze zogeheten mass casualty bags bevatten onder meer tourniquets, handschoenen, reddingsdekens en zwachtels voor grote bloedingen.

Met de materialen uit de tas kunnen de hulpverleners veel zwaargewonden tegelijkertijd helpen, zegt het Rode Kruis. De medewerkers krijgen extra training op gebied van eerste hulp na grote incidenten, zoals een aanslag. 

"Gelukkig komt een groot incident op een evenement niet vaak voor, maar áls het gebeurt, is het van belang om goed voorbereid te zijn", vindt de hulporganisatie.

Elk jaar worden tijdens het evenementen- en festivalseizoen duizenden medewerkers van het Rode Kruis ingezet om eerste hulp te verlenen. Meestal gaat het om relatief kleine problemen zoals blaren, kleine wonden en de gevolgen van alcohol- of drugsgebruik.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!