De avondspits van vrijdag verloopt drukker dan normaal. Vanwege het pinksterweekend gaan veel mensen er een paar dagen tussenuit. Naast het eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen voor een korte vakantie, zegt de ANWB.

De verkeersdienst van de ANWB verwacht vooral drukte op de wegen naar de Veluwe, het zuiden, de kust en de veerdiensten richting de Waddeneilanden. De piek ligt vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur.

Tijdens de pinksterdagen worden allerlei evenementen georganiseerd die veel publiek trekken en tot extra verkeersdrukte leiden.

Zo zal Max Verstappen op het circuit van Zandvoort demonstreren wat hij zoal kan met zijn raceauto, is er op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen een grootschalig religieus evenement en zijn op het circuit van Assen honderden zogeheten supercars te bewonderen.

Op Tweede Pinksterdag zullen de files vanaf het middaguur snel toenemen door vakantiegangers die weer naar huis gaan.

Bekijk de actuele verkeersinformatie

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!