De politie heeft vier mensen aangehouden die verdacht worden van diefstal of heling van babymelkpoeder. Het zijn drie inwoners van Den Haag (een 42-jarige vrouw en twee mannen van 47 en 35 jaar) en een 35-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De vier werden dinsdag bij het huis van de vrouw in Den Haag aangehouden, maar de politie maakte het donderdag bekend. In het huis en een bedrijfspand in Rotterdam vonden agenten in totaal meer dan drieduizend pakken babymelkpoeder en ongeveer 16.000 euro cashgeld.

De politie kreeg het huis in het vizier tijdens onderzoek naar diefstal van babymelkpoeder uit supermarkten en drogisterijen door het hele land. Het vermoeden bestond dat de dieven hun gestolen producten op dit adres afleverden; het huis zou als logistiek centrum worden gebruikt.

De auto van de mannen is in beslag genomen. Daarbij vond de politie ook nog andere spullen uit drogisterijen, zoals scheerapparaten, tandenborstels en usb-sticks. Ook vond de politie kleding, zoals jassen en ondergoed.