Bij het Centrum Internationale Kinderontvoering zijn vorig jaar weer meer meldingen binnengekomen van een ouder wiens kind door de andere ouder is meegenomen naar een ander land.

In 2017 werden 288 ontvoerde kinderen gemeld bij het Centrum Internationale Kinderontvoering, het jaar ervoor waren dat er 251.

Dat betekent dat 37 meer kinderen volgens een van de ouders zijn ontvoerd. Volgens het centrum waren nog eens 448 kinderen betrokken bij een dreiging om ontvoerd te worden. In 2016 ging het hier om vijfhonderd gevallen van dreiging.

Kinderen vanuit Nederland werden het meest ontvoerd naar Polen, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Turkije en Marokko. De meeste meldingen kwamen uit Zuid-Holland en in 70 procent van de gevallen vorig jaar was de moeder de ontvoerder.

Ouders

Vooral gedupeerde ouders melden zich bij het Centrum Internationale Kinderontvoering, dat alle meldingen registreert en kan adviseren en begeleiden.

Het centrum legt de oorzaak voor de stijging bij het groeiende aantal gemengde relaties door de globalisering en de vele vluchtelingen die over de wereld zwerven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!